Embotits curats

Curació tranquil·la

Atesa la situació climàtica de la nostra comarca, en els nostres inicis havíem de curar els productes durant els mesos més freds i secs. En funció del diàmetre dels productes que calia curar, aquests processos es feien durant més o menys mesos.

Actualment hem replicat als nostres assecadors la temperatura i la humitat d'aquests mesos d'hivern, quan els productes es curaven molt lentament i apareixia una flora exterior natural. Aquest fet significa que el procés no és forçat, sinó tranquil, i ens permet obtenir aquest sabor autèntic de principis del segle passat. És un procés on es desenvolupa tota l'aroma i el sabor dels productes i on apareix la flora exterior, que també fa que els productes es puguin pelar fàcilment.

Llonganissa de pagès

Elaborada amb les carns més nobles de porcs de raça d'encreuament Duroc. Les carns picades s'assaonen amb el toc just de pebre i espècies i se sotmeten a un procés de curació en fred durant 2 mesos.

Fuet especial

Selecció de les carns més nobles del porc (pernils, lloms, cansalada) per aconseguir un producte magre. Assaonat segons la fórmula de la família i sotmès a un procés de curació tranquil amb l'aparició de la flora natural.

Didalets® de secallona

La secallona era antigament, a causa de la climatologia de la nostra comarca, el curat més comú a la nostra terra. La facilitat de curació d'aquest producte més prim ens permetia tenir-lo gairebé tot l'any amb unes qualitats immillorables. Al seu moment es va fer famós tant a la nostra comarca com a tota la província. Posteriorment, el 2005, vam desenvolupar els “didalets” per la seva modernitat i facilitat d'ús.

Sumadols: Sumaia dolça

La nostra Sumadols (sumaia) és un producte curat elaborat a partir de la recepta original de la família: és allargada i sol ser més prima al centre que el fuet. Com en tots els nostres embotits curats, apliquem la curació tranquil·la: un procés únic d'assecatge en fred amb control diari, fet sense pressa. De sabor més dolç i suau, conté menys quantitat de greixos.

Secallona

La secallona era antigament, a causa de la climatologia de la nostra comarca, el curat més comú a la nostra terra. La facilitat de curació d'aquest producte més prim ens permetia tenir-lo gairebé tot l'any amb unes qualitats immillorables. Al seu moment es va fer famós tant a la nostra comarca com a tota la província.

Fuets gastronòmics

Basant-nos en la recepta del nostre fuet especial, hem evolucionat el seu component gastronòmic mitjançant la combinació d'ingredients excel·lents com el porc ibèric, la tòfona o el fonoll.

Sobrassada reserva

Es distingeix per la delicada selecció de carns i una barreja de pebres vermells molt frescos que configuren un producte peculiar. Curat durant diversos mesos per aconseguir un afinament i una integració dels sabors i les textures. Fórmula ancestral, recuperada de matances de les illes Balears, i que es caracteritza per una elevada quantitat de magre, però a la vegada per la seva facilitat per untar.

Llonganissa reserva i reserva mini

Elaborada amb carns de porcs seleccionats, com es feia antigament, ja que és una carn més fibrosa, més fosca i que ajuda molt a la curació i sabor d'aquest producte. És la llonganissa més antiga del nostre país.