Pernil cuit

El sabor i l’aroma
del bon pernil cuit

LA RAÇA DUROC

El seu sabor i buquet ens transporta als sabor de la carn de porc tradicional de sempre. Els animals seleccionats són criats durant vuit mesos i alimentats a la manera tradicional; amb cereals i pinsos vegetals.
 

Aquesta raça presenta unes característiques organolèptiques significativament superiores a les d’altres races.

EL NOSTRE CONFIT

Elaborem el pernil a partir de un pernil sencer, reposat i polit de greix i tendrums. El coem en un caldo vegetal amb repòs i a baixa temperatura perquè es vagi confitant amb el seu propi suc.

Fem que maduri en el seu propi suc amb poca sal per tal d’obtenir una aroma equilibrada i fresca i una textura fina i melosa.

Pernil Duroc

Un pernil sencer de porc de raça Duroc, d'alimentació tradicional. Cuit amb herbes i espècies a baixa temperatura i llarga cocció. Madurat amb el seu propi suc en llauna que li dóna un toc caramel·litzat, un sabor intens i una textura agradable.

Pernil Ibèric

Pernil sencer de porc ibèric, macerat amb herbes aromàtiques i espècies. Penjat, assecat, fumat amb llenya de faig i espècies, i cuit al forn a baixa temperatura.

Pernil cuit

Pernil sencer, macerat amb herbes aromàtiques i espècies. Penjat, assecat, fumat amb llenya de faig i espècies, i cuit al forn a baixa temperatura.

1
2
3

Suggerència de consum

Tallar-lo molt fi, en forma d’encenalls o de flors, per que pugui desprendre totes les seves aromes, fresques i distingides. Una vegada tret de la nevera, tallar-lo en fred i deixar-lo reposar un parell de minuts per tal d’apreciar tot el sabor i l’aroma.

Com distingir un bon pernil

El millor pernil està elaborat a partir de una peça sencera de pernil. Per això, el tall no pot tenir una superfície homogènia, sinó que ha de mostrar els muscles originals, així com petites betes de greix entre els muscles.

Aquets muscles es distingeixen per les seves diferents tonalitats originàries de la part del pernil a què corresponen.

També es veuen bé les fibres del muscle que li donen la textura final de qualitat. Pel que fa al sabor, ha de ser amb poca sal, molt fi, un sabor natural a carn cuita freda amb matisos d’herbes o espècies molt delicades.

En funció de la seva cocció, també pot tenir tocs de torrat o fumat que mai sobrepassin el sabor natural de la carn.