LA IMPORTÀNCIA DE LA FLORA

La flora exterior en els productes curats és el principal indicador de que aquests han estat sotmesos a un procés de curació tranquil·la. Aquesta flora va apareixent poc a poc degut a les condicions d’humitat i de curació lenta. El producte va deixant anar la seva humitat molt lentament i es va cultivant aquesta flora, que ens aporta l‘aroma característica del producte.
Aquesta flora prové del fong penicilinum, que apareix a sobre del budell natural. És comestible i innocu, però tanmateix determina l’aroma interior i exterior del producte.
Si el producte s’hagués curat amb molt d’aire i ràpidament, aquesta flora no existiria pas, i perdríem l’incomparable sabor tant a l’interior com a l’exterior.
Per consumir el producte, i perquè aquest es mantingui viu i saborós, recomanem que, després de treure’l del seu embolcall, es conservi penjat uns quants dies a temperatura ambient, per tal que es desenvolupin i s’apreciïn totes les notes de sabor i aroma.
També és recomanable mantenir-lo a temperatura ambient, ja que el producte s’anirà assecant poc a poc fins a obtenir el grau de concentració desitjat per a cada consumidor.