CURACIÒ TRANQUILA

Donada la situació climàtica de la nostra comarca, des dels inicis de la nostra activitat havíem de fer els processos de curació durant els mesos mes freds i secs. També en funció del diàmetre dels productes a curar aquests es feien durant mes o menys mesos a l’any.

Antigament per mantenir el màxim de temps una temperatura fresca, curàvem aquest productes en caves soterrades. Això ens permetia tenir la temperatura força fresca però, al mateix temps, hi havia mes humitat que feia que els processos fossin més lents. Degut a aquestes característiques, aconseguíem un ‘buquet’ molt mes evolucionat, amb una flora exterior força abundant.

Des de fa uns anys, hem replicat en les nostres caves d’assecar la temperatura i humitat (HR) que reprodueix les obtingudes antigament en els mesos d’hivern quan els productes es curaven molt lentament i apareixia una flora exterior natural, significativa de que el procés no es forçat si no tranquil, fins a obtenir aquell sabor original de principis del segle passat.

Es un procés on es desenvolupa tot l’aroma i sabor dels productes i on apareix la flora exterior que ens aporta l’aroma de casa nostra i que fa que els nostres productes es puguin pelar amb facilitat.