Embotits tradicionals curats

Un saber fer transmès des de fa quatre generacions

Les matèries primeres

Utilitzem carns seleccionades de les races porcines més adients a cada cas, és a dir d’animals criats seguint criteris de benestar i alimentats de manera tradicional. Madurem i combinem les carns amb espècies seguint fòrmules familiars centenàries.

Una vegada embotits en budell natural, es pengen i es sotmeten a un control diari durant mesos de procés de curació per obtenir així productes amb l’autèntic sabor de sempre.

Curació tranquil·la

Donada la situació climàtica de la nostra comarca, des dels inicis de la nostra activitat havíem de fer els processos de curació durant els mesos més freds i secs de l’any. Depenet també del diàmetre dels productes a curar, aquests es feien durant més o menys mesos a l’any.

Llegir més

DIDALETS DE SECALLONA

La secallona era antigament, degut a la climatologia de la nostra comarca, el curat més comú a casa nostra. La facilitat de curació d’aquest producte més fi ens permetia mantenir-lo gairebé tot l’any amb unes qualitats immillorables. En el seu moment es va fer famós tant a la nostra comarca com a tota la província. Posteriorment, l’any 2004, vam desenvolupar els didalets per la seva modernitat i facilitat d’ús.

 

Fuet

Seleccionem les carns més nobles del porc (pernils, lloms, cansalada) per aconseguir un producte magre i saludable. Amanit segons la fòrmula de la família i sotmès a un procés de curació tranquil·la amb aparició de la flora natural.

LLONGANISSA RESERVA

Elaborada amb carns de mares de porc, com es feia abans, perquè es una carn més seca, més fosca, que ajuda molt a la curació i al sabor d’aquest producte. La llonganissa més antiga de casa nostra.

Sobrassada

Es distingeix per la delicada selecció de carns i una barreja de pebres vermells molt frescos que configuren un producte peculiar. Madurat durant uns mesos per aconseguir així un afinament i una integració dels sabors i textures. Antiga fórmula recuperada de matances de les Illes que es caracteritza per una elevada quantitat de magre, però a la vegada per la seva facilitat per untar.

Secallona

Era antigament el curat més comú a casa nostra. Actualment seguim fent aquest producte amb la mateixa paciència i curació tranquil·la que en els nostres inicis, amb el seu temps, amb budell natural i amb la seva flora que li aporta un ‘bouquet’ i una textura natural.

Llonganissa de pagès

Elaborat amb les carns més nobles de porcs de raça Duroc. Les carns picades s’amaneixen amb el toc just de pebre es sotmeten a un procés de curació tanquil·la de secat en fred durant 2 mesos.

1
2
3
4
5

LA IMPORTÀNCIA DE LA FLORA

La flora exterior en els productes curats es el principal indicador que aquests han estat sotmesos a un procés de curació tranquil·la. Aquesta va apareixent poc a poc degut a les condicions de la humitat i curació lenta. El producte va deixant anar la seva humitat molt a poc a poc i es va cultivant aquesta flora que ens aporta el aroma característic del producte.

Llegir més

LA LLONGANISSA RESERVA

Aquesta és la llonganissa més antiga que s’elabora a casa nostra. Degut al seu calibre, i segons la fórmula de la família, només s’elaborava en les matances dels mesos de desembre i gener. El seu procés de curació durava 4 mesos.

Era necessari que el fred i la sequedat fossin fortes durant el primer més, quan l’embotit encara ara carn crua, perquè es conservés i així la sequedat anés eliminant la humitat del producte.

Llegir més