03

maig

Menja sa, menja embotit

Els productes xarcuters formen part del nostre dia a dia i són un element molt present a la nostra cuina. La dieta mediterrània, més enllà de les hortalisses, l’oli d’oliva o la fruita també inclou els embotits com un dels elements imprescindibles.

 

Si bé no és recomanable el consum excessiu de productes càrnics, com de qualsevol altre aliment, especialment si es tenen problemes d’hipertensió o retenció de líquids, aquests també presenten beneficis per la salut que fan que sigui recomanable incloure aquests productes als nostres plats.

 

Per començar, els embotits són molt rics en potassi, magnesi, fòsfor, zinc i en proteïnes que, al ser un producte derivat de la carn, són de gran qualitat. El que això vol dir és que els embotits aporten minerals essencials pel manteniment saludable dels músculs, i ens ajuden a protegir-nos de malalties com la grip o els refredats i que el funcionament del nostre organisme sigui òptim. Més enllà d’això també són una molt bona fot de ferro i vitamina B12, ideal per persones amb anèmia o nivells baixos d’aquest mineral ja que, al ser d’origen animal, s’absorbeix millor que el vegetal i l’organisme l’aprofita amb més facilitat. 

 

Ara bé, com t’imagines, no tots els embotits poden presumir d’oferir aquests beneficis ja que, depenent de la qualitat dels ingredients del producte, les característiques poden variar i ser més perjudicials pel cos. L’exemple més clar es presenta analitzant les diferències entre els embotits produïts industrialment i els que s’elaboren de manera artesana o amb mètodes tradicionals i fent servir productes naturals.

 

La diferència més evident, i que es pot veure amb només una ullada, és l’embolcall. A la fabricació industrial moderna d’embotits és habitual trobar que aquest està fet d’una espècie de budells artificials que, tot i no ser naturals, son comestibles, aquí et donem més informació. Aquest model aposta per un sistema d’elaboració artificial amb productes afegits perjudicials per la salut com additius i conservants que fan que l’embotit pugui aguantar més temps sense ser consumit però també afecten al seu gust i a la seva qualitat.

 

A Mitjans ens decantem per la segona opció de producció: la tradicional. Fem servir productes frescos i propers per elaborar-los als nostres obradors. Un mètode que prioritza la qualitat per sobre de la quantitat pel bé tant del resultat final com de la salut dels consumidors. Això vol dir que seleccionem un per un els ingredients que formaran l’embotit i que seguim un sistema de curació i elaboració més curós però que dóna resultats més saludables.

 

És per això que, tot i tractar-se del “mateix producte”, els embotits industrials i els nostres no tenen res a veure. Ni el color, ni la textura, ni el sabor es poden comparar. Un embotit elaborat exclusivament a base de productes naturals marca la diferència tant per dins com per fora. Els nostres productes no només no són perjudicials sinó que fins i tot poden resultar beneficiosos per a la teva salut.

 

Recorda, si mires per la teva salut, no cal que evitis els embotits. Pots seguir gaudint d’una bona botifarra, sempre que t’asseguris de triar un marca que posi tanta cura en la selecció dels ingredients i l’elaboració com ho fa Mitjans.