15

set.

Lasanya de pernil, formatge i pesto

Lasanya de pernil, formatge i pesto

A Mitjans creiem en els vells sabors i les fórmules casolanes fetes amb els productes més tradicionals.

Per aquesta raó iniciem una nova secció dins del blog de Mitjans on hi publicarem receptes variades elaborades amb embotits. 

 

Ingredients per a 4 persones:

·      50 g de salsa de tomàquet casolana

·      12 làmines de lasanya

·      6 talls de pernil dolç

·      12 talls de formatge tipus Gouda o Maasdam

·      30 grams de pesto d’alfàbrega

·      500 g de salsa beixamel lleugera

·      25 g de formatge emmental ratllat

 

Indicació prèvia: Tenim a punt les salses de tomàquet, beixamel i pesto d’alfàbrega, així com les làmines de lasanya ja cuites.

 

Preparació del plat:

·      Cobrim la base d’una font de forn amb salsa de tomàquet i sobre d’ella i col·loquem dues làmines de lasanya.

·      Col·loquem el pernil en talls sobre les làmines de lasanya fent que quedi coberta tota la superfície.

·      Repetim la mateixa operació amb els talls de formatge.

·      Untem a sobre una mica de pesto sobre el formatge i hi afegim amb un parell de cullerades de salsa de beixamel.

·      Repetim aquest procés amb totes les làmines de lasanya.

·      Cobrim tot el conjunt amb la resta de salsa baixament restant, escampem el formatge emmental ratllat per sobre i ho posem al forn.

·      Ho coem a 220 ºC durant 25-30 minuts o quan veiem que el formatge estigui fos o gratinat.

 

Nota: És important que la salsa beixamel sigui lleugera per tal que les làmines de lasanya s’hidratin durant el temps de forn i el resultat sigui una lasanya ben cuita. Això ho aconseguim utilitzant 25g de mantega i 25g de farina per 500 ml de llet.

Font de la recepta: Directo al Paladar