Especialitats de xarcuteria europea

Els sabors originals de les especialitats europees

La nostra fòrmula

De l’ofici d’altres mestres xarcuters hem recuperat fòrmules originals en l’elaboració de productes de la xarcuteria europea i les hem adaptat a la nostra cultura culinària.
Seleccionem carns fresques per garantir un producte saludable, natural i molt magre que especiem i embotim en tripa natural i que es sotmet a un procés reposat en la cocció i el fumat.

FRANKFURTER DIDALETS DE FRANKFURTER

Producte de salsitxeria alemanya. Selecció de carns fresques per a l'obtenció d'un producte molt magre i natural. Especiat segons la fòrmula original i embotit en tripa natural. Cuit i fumat amb llenya de faig, segons mana la tradició.

BRATWURST

Producte molt magre i natural a base de carns fresques seleccionades. Especiat segons la fòrmula original amb un toc de llimona i emulsionat per donar-li una textura esponjosa. Embotit en tripa natural comestible. Per a consumir escaldat en aigua calenta, a la planxa, a la barbacoa o lleugerament fregit amb oli. Recomanem fer petits talls a la salsitxa per tal que es pugui obrir a l'escalfar-se.

BACÓ FUMAT AMB HERBES

Producte original de la xarcuteria europea. Mitja peça de bacó magre seleccionat, macerat amb una salmorra d'herbes i espècies. Penjat i assecat al forn per sotmetre-ho a un lleuger fumat. Producte semi curat que concentra totes les aromes gràcies a l'exclusiu procés d'assecat. Per consumir en llesques i lleugerament calent.

MORTADEL·LA RÚSTICA MORTADEL·LA AL FORN AMB OLIVES

Producte cuit originari de la xarcuteria italiana. Selecció de les carns més saboroses del porc, picades ben fines, aromatitzades amb espècies i herbes, macerades amb vi de Marsala. Embotit amb un budell natural de vedella i estofat lentament al forn durant deu hores per obtenir el màxim sabor. El resultat és un producte excel·lent amb una delicada textura i aroma. Per consumir fred tallat en rodanxes ben fines.

PASTÍS DE NOUS AMB RATAFIA

Producte cuit de xarcuteria fina. Selecció de les carns més saboroses del porc barrejades amb una mica de fetge i macerades amb Ratafia. Tot això picat i barrejat amb espècies, herbes aromàtiques i amb nous dolços de gran qualitat. Treballat manualment per donar forma de pastís i amb cocció lenta de tots els ingredients per obtenir el màxim sabor. En resulta un producte equilibrat i saludable amb un toc diferent atorgat per les nous. Per consumir fred tallat en llesques.

1
2
3
4
5

COM RECONÈIXER UN BON FRANKFURT

Començant per l’exterior, reconeixereu una bona salsitxa pel seu color daurat/bru intens que dóna un fumat natural amb fusta de faig. A més, té forma de “C” per estar embotit en tripa natural i d’un tenir punt més fosc a la base fruit d’aquest procés de fumat i cocció.

Quan mengeu una bona salsitxa de frankfurt, primer de tot heu de notar un espetec de la tripa exterior, i interiorment notareu que és de textura carnosa i lleugerament rosa degut a la maduració d’aquesta carn. En cap cas ha de ser farinós. També és important la combinació i la potència de les espècies que et donin un sabor original.