31

oct.

El dia a dia a l'obrador

Obrador Mitjans

L'obrador és un espai de treball artesanal on s'hi troben professionals de diferents especialitats i sectors. A Mitjans com a xarcuters artesans que som, elaborem les nostres famílies de productes en obradors diferents, on reproduïm metòdicament els procediments i la manera de fer més tradicional que ens caracteritza.

Tal com assegura en Josep Maria Mitjans, propietari de la marca: "El sistema de treball de la nostra empresa és molt similar al d'una cuina. Es treballa amb una programació setmanal de productes, condicionats per la seva temporalitat, i amb plena de coordinació amb els nostres proveïdors". I és que els proveïdors són una part important de tot el procés de producció de Mitjans, estan molt vinculats a l'empresa i coneixen de primera mà la manera de produir de la marca.

 

El procés de producció de Mitjans és molt similar al d'una carta d'un restaurant, composta sempre d'entre 6-7 produccions setmanals. Per aconseguir-ho rebem diàriament les matèries primeres, productes saludables de la nostra terra i frescos; gràcies a l'aposta que fem pels proveïdors de proximitat. Treballem conjuntament amb ells per triar les peces de carn, els vegetals i les espècies que ens donen com a resultat els productes amb sabor més autèntic. Controlem la seva manera de treballar i decidim quines matèries primeres ens proveeixen. Sense dubte, el seu consell és essencial per a Mitjans!

Ens agrada treballar amb productes de temporada i és habitual que segons la temporada de l'any pugueu trobar ingredients variats com són els bolets, l'escalivada, les castanyes, entre d'altres, que acabem combinant amb els nostres embotits, patés i rostits. El paté de castanyes, la botifarra d'ou o els rostits nadalencs serien alguns exemples dels nostres productes estacionals.

 

Quan ens endinsem en el procés de producció, comptem amb productors de carn que treballen a mida per a nosaltres i segons les nostres necessitats. Segons el producte treballem sempre amb diferents tipus de carn de porc, sempre en funció del sabor, color, textura, sequedat, tipus o distribució entre altres factors. En aquest procés hi té un paper rellevant el porc Duroc, ideal per aconseguir la textura i el sabor dels productes curats. Aquest mateix procés el seguim també amb dos tipus de carn de vedella, així com amb carn de gall dindi, i peces d'aus (pollastre, ànec...), amb foie-gras, amb carns i aus de caça. Els nostres elaborats també inclouen peixos com el salmó, el bacallà, les anxoves, el llamàntol, la moixama, entre d'altres.

Un cop a cada obrador tots els productes passen per les mans del seu especialista o cap de colla, qui és l'encarregat de vetllar amb cura i detall el seu procés de producció. A l'obrador no hi ha producte que no passi per les seves mans; revisen les carns que reben i les poleixen manualment de nervis i tendrums fins a assegurar sempre la millor qualitat final. Un cop feta aquesta aproximació el procés de producció de la nostra marca, us animem a gaudir dels nostres productes, aptes sempre pels paladars més exquisits!