12

des.

Cigrons saltejats amb botifarra negra i ceba confitada

Quan arriba l’hivern ens vénen més de gust plats calents i enèrgics elaborats amb llegums i embotits de temporada, ideals per combatre el fred. Quan parlem d’embotits de temporada ens ve al cap la botifarra negra o el bull blanc, embotits gustosos i aromàtics, molt estimats a la cuina catalana.

Iniciem el mes de desembre amb una recepta ideal per l’hivern amb la que podeu combinar embotits i llegums d’una manera senzilla i ben gustosa.

 

Ingredients per a 2 persones

·       400 g de cigrons menuts comprats cuits.

·       1 botifarra negra

·       2 cebes

·       Oli d’oliva

·       Sal gruixuda

 

Temps de preparació: 50 minuts

Preparació del plat:

·  Pelem les cebes i les tallem ben fines a grills.

·  A continuació posem el foc en una paella on tirem la ceba tallada amb una mica d’oli d’oliva. És important tenir sempre la paella destapada.

·  Durant 5-7 minuts ho mantenim a foc viu, movent-ho sense parar i quan la ceba estigui ben impregnada, baixem el foc al mínim i ho anem removent. A poc a poc veurem com la ceba es va tornant melosa i lleugerament daurada. Sabrem que estarà llesta quan se separi el greix, i quedi en el fons de la paella.

·  Tot aquest procés per fer la ceba confitada té una durada d’uns 45 minuts.

·  Seguim amb el plat triturant la botifarra negra per tal que quedi ben desfeta (esparracada) i en una paella quan l’oli estigui ben calent, la saltegem uns 2 minuts.

·  A continuació barregem la ceba confitada i els cigrons menuts.

·  Tot seguit en una paella amb una mica d’oli i quan estigui calent, ho saltegem tot, entre 2 i 3 minuts.

·  Posem el saltejat en un plat i li donem el toc final amb una mica de sal gruixuda.

 

Font de la recepta: Receptes.cat